Ontharen gaat volgens de Nederlandse vrouw nog niet helemaal naar wens. Maar liefst 96 procent vindt dat het beter kan en noemt ongelukjes, een geïrriteerde huid en moeilijk bereikbare plekken als boosdoeners.

ontharen-kan-beter-vrouwen

De Nederlandse vrouw is een frequente onthaarder, zo blijkt uit de grote ontharingsenquête, uitgevoerd door Vrouwonline in samenwerking met een fabrikant van scheerapparaten. Ruim 80 procent van de 1.600 ondervraagde vrouwen onthaart zich wekelijks of vaker en 10 procent scheert zich zelfs iedere dag.

60 procent heeft wel eens een scheerongelukje, zoals een snijwond. Meer dan de helft heeft ooit te maken gehad met een gênante situatie door stoppels of ongewenste haren.

Ontharingsmethoden

Het scheermes blijkt de populairste manier van ontharen. Zo kiest 50 procent voor het scheermes en gebruikt 20 procent een epileerapparaat.

Vrouwen willen het liefst permanent van hun haargroei op ‘ongewenste’ plekken af, maar weten vaak niet op welke manier dat kan. Zo geeft 72 procent aan niet bekend te zijn met permanente ontharingsmethoden.

Meer dan de helft van de geënquêteerden heeft wel eens een rokje niet aangetrokken omdat ze vergeten was haar benen te ontharen. 54 procent van de vrouwen hield haar bovenkleding aan, omdat ze haar oksels niet had onthaard terwijl ze het te warm had en 40 procent heeft ervaring in het verhullen van haar bikinilijn omdat er haren zichtbaar waren.

Intimiteit

Ongewenst haar en intimiteit gaan nog lang niet samen, zo komt uit het onderzoek naar voren. Een kwart van de vrouwen ging ooit niet verder dan een zoen om een ‘stoppelige’ vrijpartij te voorkomen.

Een kleine 10 procent heeft zich wel eens expres niet onthaard om er zeker van te zijn niet met haar date in bed te belanden.

Change Laserclinic

De bovenstaande cijfers zijn enkele jaren terug bekend gemaakt op een bekende Nederlandse nieuws-website. Momenteel kunnen wij uit ervaring concluderen dat bovenstaande cijfers niet schrikbarend gedaald zijn. De titel van dit artikel is “Nederlandse vrouw wil zich beter kunnen ontharen”. Het motto van Change Laserclinic is “Nooit meer hoeven ontharen”. Stop met scheren, waxen of harsen. Voorkom stoppels, voorkom snijwondjes of andere scheerongelukjes, voorkom gênante momenten en kies voor 100% pijnloze en definitieve ontharing.